Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Pajęcza pizza z szynka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

uwielbiam tą pizze - jest pyszna!

Pajęcza pizza z szynka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pajęcza pizza z szynka

 

 

Sposób przygotowania:

Pajęcza pizza z szynka
drozdze rozpuszczamy z cukrem, dodajemy sol, olej i mleko, wlewamy roztwór do mąki i zarabiamy ciasto, wałkujemy i koło grubosci ok 1cm i ukladamy na blaszcze posmarowanej olejem. ciasto smarujemy warstwa ketchupu. Pieczarki kroimy na polówki i w plasterki dusimy do miekkosci, a następnie łaczymy z pokrojona i przesmażoną na margarynie cebulką, doprawiamy pieprzem i solą i wykladamy na ciasto. Szynke trzemy na grubych oczkach i posypujemy pieczarki, posypujemy to rozgniecionym czosnkiem, a następonie utartym serem, rozcieramy w dłoniach oregano i posypujemy ser. Pieczemy w temp 170* przez 15 minut
Pajęcza pizza z szynka
sposób ułozenia
Pajęcza pizza z szynka
oregano posypujemy przed wstawieniem ...
Pajęcza pizza z szynka
.. do piekarnika inaczej jest gorzkie
Pajęcza pizza z szynka
pizze polewamy ketchupem