Sposób przygotowania:
Pałki z kurczaka w boczku
Mięso umyć, osuszyć. Czosnek pokroić w plasterki. Pod skórę każdej pałki włożyć trochę czosnku. Każdy kawałek mięsa zawinąć w plasterek boczku, zabezpieczyć wykałaczką. Zawinięte w boczek pałki kłaść na rozgrzany olej, oprószyć solą i obficie posypać z obu stron przyprawą do grilla. Zrumienić je z każdej strony i zalać 2-3 szklankami wody. Dusić pod przykryciem do miękkości.
![Pałki z kurczaka w boczku Pałki z kurczaka w boczku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/palki-z-kurczaka-w-boczku-123137.jpg)
![Pałki z kurczaka w boczku Pałki z kurczaka w boczku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/palki-z-kurczaka-w-boczku-123138.jpg)
![Pałki z kurczaka w boczku Pałki z kurczaka w boczku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/palki-z-kurczaka-w-boczku-123139.jpg)
![Pałki z kurczaka w boczku Pałki z kurczaka w boczku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/palki-z-kurczaka-w-boczku-123140.jpg)
zewa