Sposób przygotowania:
Pałki z kurczaka w sosie
Z pałek z kurczaka usunąć skórę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać do niego sosy, zioła, olej i przyprawy, dokładnie wymieszać. Marynatą zalać mięso i wymieszać tak, żeby pokryła mięso w całości. Mięso w marynacie odłożyć w chłodne miejsce na minimum 1 godzinę. Po tym czasie mięso wyjąć z marynaty i zrumienić z każdej strony na rozgrzanym oleju. Do marynaty, w której mięso się marynowało, wlać 2 szklanki wody, wymieszać. Wlać to do zrumienionego mięsa. Dodać kostkę mięsną. Gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 40 minut. Śmietanę rozmieszać z pół szklanki zimnej wody i mąką. Zawiesiną zagęścić sos. W razie potrzeby sos doprawić do smaku odrobiną soli.