Sposób przygotowania:
Pałki z sałatką ziemniaczaną
Piekarnik nagrzać do 190 stopni .Pałki umyć i osuszyć .Lekko posolić i natrzeć przyprawą kuchni meksykańskiej -odstawić na ok. 15 minut.Przełożyć na blaszkę do zapiekania i piec przez ok. 30 minut ( powinny się ładnie zarumienić). Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i posypać solą ,świeżo zmielonym pieprzem,oregano . Upieczone mięso przełożyć na talerz i przykryć aluminiową folią.Ziemniaki przełożyć na blaszkę dokładnie wymieszać w sosie po pieczeniu mięsa i wstawić do piekarnika i piec przez ok. 30 minut. Jak już ziemniaki będą miękkie to przełożyć je do miski razem z pozostałym sosem do porwanej na kawałki sałaty i pokrojonej w kostkę cukinii.Wymieszać i w razie potrzeby posolić i popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem. Podawać od razu .