Sposób przygotowania:
Paluchy 'ala' łódki z farszem
Ciasto: wszystkie składniki ze sobą mieszamy tak aby powstała jednolita masa, która odchodzi od ręki. Gotowe ciasto zostawiamy do wyrośnięcia, przykryte lnianą ściereczką. Farsz: wszystkie składniki kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na złoty kolor. Dodajemy 5 łyżek ketchupu i przyprawy - oregano, zioła prowansalski.Wyrośnięte ciasto wykładamy na stół albo stolnice i wałkujemy na cienkie ciasto. Następnie trzeba wykroić prostokąty i na środku każdego z nich wyłożyć farsz. Formujemy 'ala' łódeczki tak aby pośrodku zostawić część nie sklejoną.Nasze paluchy pieczemy w piekarniku w temp. 180*C na 15-20 min. Przed wyciągnięciem kładziemy plaster sera żółtego na każdą łódeczkę, tak aby się roztopił.