Sposób przygotowania:
Paluchy z serem na zaczynie tang zhongETAP 1:

Zaczyn tang zhong: do rondelka wlać wodę i dodać mąkę, wymieszać rózgą. Postawić na ogniu. Co chwilę mieszając, podgrzewać, aż zgęstnieje. Zestawić z ognia. Dolać zimne mleko, wymieszać. Dodać cukier i drożdże i mieszać aż się rozpuszczą.
ETAP 2:

Do misy robota wsypać mąkę i sól. Dodać jajko, olej i zaczyn. Zagnieść jednolite ciasto i odstawić w ciepłe miejsce na 1,5 godziny.
ETAP 3:

Po tym czasie ciasto wyjąć na stolnicę. Podzielić na 6-7 kawałków.
ETAP 4:

Z każdego nich utoczyć wałeczek, ułożyć na macie (lub na blaszce do bagietek). Odstawić do wyrośnięcia na 30-40 minut.
Następnie posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać tartym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut. Dobrze smakują i na ciepło i na zimno.