jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Pancakes serowe.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Jeszcze ostatnie jeżyny tego lata na naleśnikach w amerykańskim stylu.

Pancakes serowe. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pancakes serowe.

 

 

  • Jajka roztrzepujemy z mlekiem,cukrem i szczyptą soli, dodajemy przesianą makę i proszek do pieczenia
  • mieszamy masę najlepiej mikserem i odstawiamy na 30 min, by ciasto odpoczęło.
  • Przygotowujemy masę serową. Na rozgrzaną patelnię wykładamy miód i masło, gdy się rozpuszczą dodajemy
  • serek wym gotujemy masę serową jak budyń, aż straci mączny posmak.
  • Myjemy jeżyny i odsączamy z wody.
  • Na rozgrzanym na patelni maśle pieczemy niewielkie placuszki na złoty kolor.
  • Układamy je na talerzu przekładając masą serową.
  • Dekorujemy porcje jeżynami i listkami mięty.

Sposób przygotowania:

Pancakes serowe.
Jajka roztrzepujemy z mlekiem,cukrem i szczyptą soli, dodajemy przesianą makę i proszek do pieczenia - mieszamy masę najlepiej mikserem i odstawiamy na 30 min, by ciasto odpoczęło. Przygotowujemy masę serową. Na rozgrzaną patelnię wykładamy miód i masło, gdy się rozpuszczą dodajemy serek wym gotujemy masę serową jak budyń, aż straci mączny posmak. Myjemy jeżyny i odsączamy z wody. Na rozgrzanym na patelni maśle pieczemy niewielkie placuszki na złoty kolor. Układamy je na talerzu przekładając masą serową. Dekorujemy porcje jeżynami i listkami mięty.
Pancakes serowe.
Mieszamy masę najlepiej mikserem i odstawiamy na 30 min,
Pancakes serowe.
Przygotowujemy masę serową do przełożenia placków.
Pancakes serowe.
Myjemy jeżyny i odsączamy z wody na cedzaku.
Pancakes serowe.
Dekorujemy porcje jeżynami i listkami mięty.