Sposób przygotowania:
Panga mocno paprykowa
Pangę osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi aż przestanie być wilgotna. Przygotować marynatę z 1/3 szklanki oleju, soku z cytryny , pieprzu, cukru i papryki. Wrzucić do marynaty lekko rozgnieciony goździk. Zalać rybę - wetrzeć dobrze marynatę w płaty ryby. Zostawić na 30 minut. Ponownie dobrze osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi by była sucha. Posolić. Oprószyć mąką . Na patelni rozgrzać olej . Smażyć podzieloną na porcje Pangę na rumiano z obu stron .Odsączyć z oleju na ręczniku kuchennym. Podawać z frytkami , surówką , polaną masłem ( Na małej patelni rozpuścić masło , wrzucić na nie natkę pietruszki i paprykę - smażyć pół minuty ( można zamiast papryki użyć kawałek pomidora z usuniętymi pestkami ). * Kupujemy zamrożoną bo świeżej u nas nie ma .Rozmrozić spokojnie w lodówce - bez zalewania wodą ( ja wstawiam do lodówki w zamkniętym pojemniku na noc ).
edytaha
Babciagramolka
Kocham Cię za to ! Nawet frytki Ci do niej postawię :)
edytaha
Yes, yes, yes !!! :)))
zbysiowa
hahhaaa:)) jesteście niesamowite, a ta panga rewelacyjna;)
zewa
Babciagramolka
I na prawdę dobra Ewciu. Mało z nią roboty - byle tylko dobrze osuszyć ( chyba z ćwiartke rolki ręcznków kuchennych zużyłam - ale warto było )