Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Panga pieczona

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Cebulę i czosnek drobno posiekać, lekko posolić, połączyć z koperkiem. Rybę

Panga pieczona

Składniki:

Panga pieczona

 

  • 3 mrożone filety z pangi
  • pół kostki masła
  • 3 ząbki czosnku
  • cebula
  • koperek lub natka pietruszki (może być mrożona)
  • przyprawa do ryb
  • bułka tarta.

Sposób przygotowania:

Panga pieczona
Cebulę i czosnek drobno posiekać, lekko posolić, połączyć z koperkiem. Rybę rozmrozić. Miękkie masło połączyć z cebulą, czosnkiem, koperkiem, przyprawą do ryb i bułką tartą (ilość według uznania), tak aby powstała papka. W wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym ułożyć rybę, a następnie obłożyć powstałą papką. Piec w piekarniku bez termoobiegu w temp. 180 st. C ok. 30 minut. Życzę smacznego i polecam swój przepis.