kasiunia.1981

kasiunia.1981

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Panga pod pierzynką.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ryba wcale nie musi być nudna;)

Panga pod pierzynką.

Składniki:

Panga pod pierzynką.

 

  • 500 g filetów pangi
  • 2 marchewki
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • garść pędów bambusa
  • garść kiełków fasoli i słonecznika
  • 1 puszka ananasa
  • 150ml śmietanki18%
  • 15dkg żółtego sera
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Panga pod pierzynką.
Rybę pokroić na spore kawałki,opruszyć solą i pieprzem,obtoczyć w mące i usmarzyć na złoty kolor.
Warzywa pokroić w słupki i smarzyć ok 10 min na 2 łyżkach oleju. Na 2 minuty przed końcem smarzenia dorzucić kiełki,bambusa i drobno posiekanego ananasa.Doprawić solą i pieprzem.
Ser zetrzec na grubej tarce i połączyć ze śmietanką.
Rybę ułożyć w naczyniu żarodpornym,rozłożyć na niej wcześniej przygotowane warzywa,całość zalać śmietanką z serem i zapiekać przez 15-20 min w 180 stopniach.

Tagi:

sery ser