zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2334]

Panga w płatkach

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Chrupiąca i soczysta rybka................

Panga w płatkach

Składniki:

Panga w płatkach

 

 

Sposób przygotowania:

Panga w płatkach
Pangę rozmrozić, umyć o osuszyć.
Pokroić na kawałki.
Posypać przyprawami i odstawić na 15 minut.
Jajka rozbełtać z odrobiną soli.
Przygotować mąkę do obtaczania ryby.
Płatki wymieszać z bułką tartą.
Rozgrzać oliwę na patelni.
Każdy kawałek ryby obtoczyć w mące, następnie w jajku i na koniec panierować w płatkach.
Smażyć po około 5-6 minut z każdej strony w zależności od grubości ryby.