Sposób przygotowania:
Panga w płatkach
Pangę rozmrozić, umyć o osuszyć.
Pokroić na kawałki.
Posypać przyprawami i odstawić na 15 minut.
Jajka rozbełtać z odrobiną soli.
Przygotować mąkę do obtaczania ryby.
Płatki wymieszać z bułką tartą.
Rozgrzać oliwę na patelni.
Każdy kawałek ryby obtoczyć w mące, następnie w jajku i na koniec panierować w płatkach.
Smażyć po około 5-6 minut z każdej strony w zależności od grubości ryby.
Pokroić na kawałki.
Posypać przyprawami i odstawić na 15 minut.
Jajka rozbełtać z odrobiną soli.
Przygotować mąkę do obtaczania ryby.
Płatki wymieszać z bułką tartą.
Rozgrzać oliwę na patelni.
Każdy kawałek ryby obtoczyć w mące, następnie w jajku i na koniec panierować w płatkach.
Smażyć po około 5-6 minut z każdej strony w zależności od grubości ryby.
Natala1210
kamila1957
zewa
Płatki trochę ciągną tłuszczu, można go trochę odsączyć kładąc rybę na ręczniku papierowym. Ale jak ktoś nie liczy kalorii to nie ma znaczenia. Ja osobiście wszystko co panierowane jest w płatkach kukurydzianych wolę spożywać na zimno.
mania
zewa
Ja robię kotlety z piersi kurczaka, schabu a nawet pieczonego kurczaka. Faktycznie ta panierka jest super.