Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Panga w sosie koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zamiast pangi, może być inna rybka

Panga w sosie koperkowym

Składniki:

Panga w sosie koperkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Panga w sosie koperkowym
Warzywa obrać, opłukać, ugotować w całości w niedużej ilości wody do miękkości, wyjąć warzywa,a w wywarze z warzyw ugotować rybkę. Ostrożnie łyżką cedzakową wyjąć rybkę na półmisek. Z mąki i masła zrobić zasmażkę dodać do wywaru, doprawić solą i pieprzem, zagotować. Koperek opłukać, osączyć, posiekać. Wymieszać koperek ze śmietaną,dodać do wywaru. Sosem koperkowym polać pangę na półmisku.

Tagi:

panga