Sposób przygotowania:
Panga z grillowanymi ziemniaczkami
Filety z pangi opłukujemy, skraplamy sokiem z cytryny, posypujemy solą i pieprzem. Odstawiamy do lodówki na ok 1 godzinę. Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy w mundurkach ok 15-20 min. Po ostudzeniu kroimy w połówki lub ćwiartki. Posypujemy przyprawą do ziemniaków. Ziemniaki wykładamy na blachę i smarujemy sosikiem z 2 łyżek oliwy, 1 łyżki wody i ulubionych przypraw, ja dodałam: bazylię, oregano i posiekaną natkę pietruszki. Wkładamy do piekarnika na grill na ok 15-20 min aż pięknie się zarumienią. W tym czasie przygotujemy rybę. Filety obtaczamy w mące z dodatkiem bułki tartej i wkładamy na gorącą oliwę z dodatkiem liścia laurowego, pieprzu w ziarnach i ziela angielskiego (ja wrzucam po 2 ziarenka) pieczemy do zarumienienia. Podajemy razem z ziemniakami. Smacznego.