lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Panga z salsą warzywną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Panga podana z salsą warzywną

Panga z salsą warzywną

Składniki:

Panga z salsą warzywną

 

Sposób przygotowania:

Panga z salsą warzywną
Filety z pangi pokrój na mniejsze kawałki i panieruj w mące,roztrzepanym jaju i bułce tartej.Smaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju z dwóch stron.Cebulę i czosnek posiekaj.Pomidory pokrój w kostkę,podobnie i ogórek a paprykę pokrój w słupki.Posiekaj też natkę pietruszki.Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki i skrop je sokiem z cytryny oraz dopraw do smaku.Salsę włóż na chwilę do lodówki i podawaj ją z usmażoną rybą

Tagi:

tarta panga