Panga z warzywami i ziołami

         
ocena: 4/5 głosów: 1

Filety rozmrozić, osuszyć, przyprawić solą (ja daję vegetę), pieprzem i przyprawą

Panga z warzywami i ziołami

Składniki:

Panga z warzywami i ziołami

 

  • 4 filety z pangi (ok. 850 g)
  • 6 pieczarek
  • 2 duże marchewki
  • por
  • 2 papryki (najlepiej zielone)
  • 3 średnie cebule
  • świeże zioła: lubczyk, rukola (opcjonalnie), zielona pietruszka
  • sól (lub vegeta)
  • pieprz, przyprawa do ryb
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Panga z warzywami i ziołami
Filety rozmrozić, osuszyć, przyprawić solą (ja daję vegetę), pieprzem i przyprawą do ryb. Pokroić warzywa: marchew w talarki, cebulę, por w półtalarki, paprykę w paski, pieczarki w plasterki. Zioła poszatkować. Położyć doprawiony filet na folii aluminiowej, podlać lekko oliwą z oliwek, dodać warzywa, posypać na końcu ziołami i szczelnie zawinąć. Piec przez ok. 45 min w temperaturze 200 stopni.