zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Panga zapiekana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Zapiekana panga na kolację lub obiad.

Panga zapiekana

Składniki:

Panga zapiekana

 

 

Sposób przygotowania:

Panga zapiekana
Rybę umyć i osuszyć. Pokroić na trzy części, posolić i popieprzyć. Obtaczając w mące usmażyć. Ułożyć rybę w formie do zapiekania. Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry i podsmażyć, doprawić do smaku solą i pieprzem, ułożyć na rybie. Ser żółty zetrzeć i posypać na pieczarki. Wszystko polać śmietaną i posypać natką pietruszki. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15-20 minut.

Tagi:

sery ser