Sposób przygotowania:
Pani Walewska
Ciasto: Składniki ciasta zagniatamy na
jednolite ciasto. Dzielimy na dwie
części. Rozwałkowujemy na 2 równe blachy.
Na ciasto rozsmarowujemy dżem, na dżem
ubitą z 4 białek pianę ubitą z 1 szkl.
cukru i 1/2 opakowania kisielu. Na pianę
kładziemy posiekane orzechy. Pieczemy
około 25-30 minut.
Krem: Z mleka, cukru i mąk ugotować
budyń. Wystudzić i wkręcić masło.
Ciasto składamy spodami do siebie i
przekładamy kremem.
jednolite ciasto. Dzielimy na dwie
części. Rozwałkowujemy na 2 równe blachy.
Na ciasto rozsmarowujemy dżem, na dżem
ubitą z 4 białek pianę ubitą z 1 szkl.
cukru i 1/2 opakowania kisielu. Na pianę
kładziemy posiekane orzechy. Pieczemy
około 25-30 minut.
Krem: Z mleka, cukru i mąk ugotować
budyń. Wystudzić i wkręcić masło.
Ciasto składamy spodami do siebie i
przekładamy kremem.
Barbara Malafouris