Sposób przygotowania:
Pani Walewska
Zagnieść ciasto, podzielić na 2 części. Wyłożyć nim dwie blachy. podpiec. Ciasto posmarować dżemem .
-piana z białek -
Ubić na pianę..z 4 białek, dodać 15 dkg. cukru. i 1 łyżkę octu. Rozłożyć pianę na obydwa placki.
Posypać posiekanymi orzechami.
piec ok. 40 minut w temperaturze 160-170 °C. Ostudzić.
Ze składników ugotować budyń. Wystudzić. Margarynę utrzeć i stopniowo dodać budyń. Przełożyć ciasto kremem.
-piana z białek -
Ubić na pianę..z 4 białek, dodać 15 dkg. cukru. i 1 łyżkę octu. Rozłożyć pianę na obydwa placki.
Posypać posiekanymi orzechami.
piec ok. 40 minut w temperaturze 160-170 °C. Ostudzić.
Ze składników ugotować budyń. Wystudzić. Margarynę utrzeć i stopniowo dodać budyń. Przełożyć ciasto kremem.
czarownica
Papaja
msewka
kasik12
Natala1210
małgosia7902