Sposób przygotowania:
Pani Walewska - wersja jesienna
Z podanych składników szybko zagniatamy kruche ciasto. Następnie dzielimy je na pół. Wykładamy nimi blaszki. Każdą część ciasta smarujemy powidłami śliwkowymi. Białka ubijamy na sztywno stopniowo dodajemy cukier. Wykładamy na blaszki, posypujemy posiekanymi orzechami. Pieczemy obie części około 30 minut w 170 stopniach. Przygotowujemy krem: 1 szklankę mleka zagotowujemy z cukrami. Drugą szklankę mleka miksujemy z żółtkami oraz mąkami. Dodajemy do gotującego się mleka, gotując budyń. Gotujemy, studzimy. Budyń dodajemy do utartego na puch masła, stopniowo wlewamy likier. Na pierwszy placek wykładamy krem, przykrywamy drugim blatem bezą w dół. Przygotowujemy polewę: Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, mieszamy z margaryną. Przygotowaną polewę wykładamy na wierzch ciasta. Schładzamy.