Sposób przygotowania:
Panierowana cukinia na ryżu z warzywami
Plastry cukinii przyprawiamy i panierujemy jajkiem oraz bułką tarta wymieszaną z garam masalą. Odkładamy do lodówki. Na suchą rozgrzaną na średnim ogniu patelnię wrzucamy ryż i podsmażamy ok 3 minuty. Nie pozwalamy mu się spalić! Następnie dodajemy wody i gotujemy ok 10 minut, dolewając ubywającego płynu. Doprawiamy solą i pieprzem. Następnie dodajemy marchewkę z groszkiem i kukurydzę a na końcu mięso z kurczaka. Doprawiamy jeszcze do smaku i dodajemy posiekany koperek. Prużymy kilka minut pod przykryciem do miękkości pilnując, by ryż był stale wilgotny. Na rozgrzany tłuszcz wkładamy opanierowane plastry cukinii i smażymy na złocisty kolor. Piękny letni zestaw pełen sezonowych smaków. Smacznego!