p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Panierowane medaliony z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Alternatywa dla kotleta schabowego, czyli medaliony z indyka

Panierowane medaliony z indyka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Panierowane medaliony z indyka

 

  • 500 g pierś z indyka,
  • 8 łyżeczek przyprawa kucharek smak lata,
  • 2 szt. jajka,
  • 8 łyżki bułka tarta,
  • 4 łyżki olej,
  • 100 ml mleko

 

Sposób przygotowania:

Panierowane medaliony z indyka
Piersi z indyka myjemy i osuszamy na ręczniku papierowym. Mięso kroimy w małe medaliony, rozbijamy delikatnie tłuczkiem i posypujemy z obu stron przyprawą Smak Lata.
Jajka mieszamy ze 100 ml mleka, maczamy w masie medaliony, a następnie panierujemy z obu stron w bułce tartej. Medaliony obsmażamy równomiernie na patelni z obu stron. Podajemy np. z kartoflami i marchewka z groszkiem.
Panierowane medaliony z indyka
maczać medaliony i panierować z obu stron w bułce tartej Indyka obsmaż równomiernie na patelni z obu stron.
Panierowane medaliony z indyka
Usmazone medaliony można podawac z kartoflami i marchewka z groszkiem