Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2821]

Panierowane pierogi w waflu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Takim farszem można nadziewać pierogi i naleśniki.

Panierowane pierogi w waflu Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Panierowane pierogi w waflu

 

Sposób przygotowania:

Panierowane pierogi w waflu
Cebulę obrać, drobno posiekać i podsmażyć na maśle. Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przecisnąć przez praskę, przestudzić. Do lekko ciepłych ziemniaków dodać pokruszony ser twarogowy, podsmażoną cebulę, 1 jajko, sól i pieprz do smaku, wymieszać. Wafel położyć na folii, skropić odrobiną wody, posmarować farszem i zwinąć roladę. Następnie pokroić na 2 cm kawałki, zanurzać w roztrzepanych jajkach, obtaczać w bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju, na złoty kolor.
Panierowane pierogi w waflu
Przygotować farsz z ziemniaków, cebuli, sera i jajka.
Panierowane pierogi w waflu
Posmarować przygotowany wafel i zwinąć tak jak roladę.
Panierowane pierogi w waflu
Opanierowane kawałki rolady smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.