ppaulinaa

ppaulinaa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 96]

Panierowane skrzydełka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne panierowane skrzydełka. Zamiast skrzydełek można użyć udka z kurczaka i mieszankę dowolnych innych przypraw.

Panierowane skrzydełka

Składniki:

Panierowane skrzydełka

 

 

Sposób przygotowania:

Panierowane skrzydełka
Skrzydełka myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą i dodajemy wszystkie przyprawy do smaku. Czosnek obieramy przeciskamy przez praske i dodajemy do skrzydełek. Gotujemy do miękkości. Następnie studzimy maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z wszystkich stron na złoty kolor.

Tagi:

jajko tarta jajka