lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Panierowany ser feta w zielonym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Znakomity dodatek lub osobne danie w postaci panierowanego sera.

Panierowany ser feta w zielonym sosie

Składniki:

Panierowany ser feta w zielonym sosie

 

 

Sposób przygotowania:

Panierowany ser feta w zielonym sosie
Ser feta pokrój w podłużne plastry.namocz go w roztrzepanym jajku z dodatkiem przypraw i obtocz w bułce tartej.Tak przygotowany ser smaż na dobrze rozgrzanym oleju z dwóch stron na złocisty kolor. Przygotuj sos: Posiekaj drobniutko szczypiorek i natkę pietruszki lub rozdrobnij je w malakserze.Dobrze całość wymieszaj i dodaj tyle oliwy aby powstał gęstej konsystencji sos. Dopraw go do smaku.Tak przygotowanym sosem polej panierowany ser.