Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Paparyki zapiekane z fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Papryki umyć, osuszyć i usunąć nasiona. Każdą podzielić na trzy części. Tak przygotowane papryki nasmarować w środku masłem

Paparyki zapiekane z fetą

Składniki:

Paparyki zapiekane z fetą

 

 

 

Sposób przygotowania:

Paparyki zapiekane z fetą
Papryki umyć, osuszyć i usunąć nasiona. Każdą podzielić na trzy części. Tak przygotowane papryki nasmarować w środku masłem, zgrilować lub zapiec w piekarniku. Ser feta wymieszać widelcem, dodać zioła prowansalskie, sól, pieprz. W przypadku, gdy masa jest gęsta dodać trochę oliwy. Podpieczoną paprykę posmarować wewnątrz masą z sera i zapiec od spodu.

Tagi:

sery zioła ser