pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Papryczkowe kotlety schabowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

schabowe w wydaniu pikantnym

Papryczkowe kotlety schabowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Papryczkowe kotlety schabowe

 

Sposób przygotowania:

Papryczkowe kotlety schabowe
Plastry schabu grubości około 1,5 cm rozbijam tłuczkiem. Posypuję solą lnianą. Jajko rozbijam z sosem sojowym i pieprzem czosnkowym. Kawałki papryczki jalapeno szatkuję i lekko rozcieram na desce. Taką pastą smaruję kotlety z jednej strony (papryczki są mocno pikantne, ale miłośnicy pikanterii mogą, a nawet powinni posmarować kotlet z dwóch stron). Tak przygotowane kotlety delikatnie taczam w mące a następnie w jajku i bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podaję z ziemniaczkami, posypane smażoną bułką tartą. Smacznego.
Papryczkowe kotlety schabowe
Schab pokrojony w plastry rozbijamy i posypujemy solą lnianą
Papryczkowe kotlety schabowe
Kawałki papryczki jalepno bardzo drobno kroję i smaruję nimi mięso
Papryczkowe kotlety schabowe
Kotlety maczam najpierw mące, potem w jajku i bułce tartej
Papryczkowe kotlety schabowe
Smażę na złoty kolor na rozgrzanym oleju