Sposób przygotowania:
Papryka Eli z farszem rybnym
Z umytych,osuszonych papryk odciąć góry z szypułkami i wyjąć nasiona.Odcięte góry papryk oczyścić z szypułek i pokroić w kostkę.Zrobić marynatę z sosu sojowego,oleju,soku z cytryny,czosnku granulowanego i pieprzu.Umyte,osuszone i pokrojone na 2-3 części filety posmarować marynatą i włożyć do lodówki na godzinę.Obrane ziemniaki obgotować przez 8 minut,ostudzić i potrzeć na tarce z dużymi oczkami.Cebulę posiekać,podsmażyć na odrobinie oleju i ostudzić.Rybę wyjąć z lodówki,oprószyć mąką,usmażyć na rozgrzanym oleju,ostudzić i rozdrobnić widelcem na mniejsze kawałki.Natkę pietruszki posiekać Do potartych ziemniaków dodać rybę,natkę,pokrojoną paprykę,przesmażoną cebulę,sól,pieprz i dokładnie wymieszać.Nadziewać papryki,ułożyć pionowo w dużym garnku,wlać trochę oleju i chwilę smażyć.Koncentrat pomidorowy wymieszać z litrem wody,dodać sól,paprykę słodką w proszku.czosnek granulowany,paprykę ostrą do smaku i zalać papryki.Dusić do miękkości papryki.Papryki wyjąć z sosu.Mąkę wymieszać z wodą wlać do sosu,zagotować i doprawić maggi.Podawać papryki polane sosem.Smacznego!
Sarenka
Henia
luna
iwi69
Dorcia
basaii