eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Papryka Eli z farszem rybnym

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Pyszna papryka nadziewana rybno-ziemniaczanym farszem.

Papryka Eli z farszem rybnym

Składniki:

Papryka Eli z farszem rybnym

 

  • 5 sztuk papryki czerwonej
  • 5 sztuk papryki zielonej
  • 8 większych ziemniaków
  • 1 duża cebula
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 4 filety karmazyna
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju
  • 1/2 cytryny-sok
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • pieprz
  • mąka do panierki
  • sól
  • olej do smażenia
  • 1 koncentrat pomidorowy-200 g
  • 1 łyżka papryki słodkiej w proszku
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • papryka ostra
  • 2 łyżki mąki
  • maggi

Sposób przygotowania:

Papryka Eli z farszem rybnym
Z umytych,osuszonych papryk odciąć góry z szypułkami i wyjąć nasiona.Odcięte góry papryk oczyścić z szypułek i pokroić w kostkę.Zrobić marynatę z sosu sojowego,oleju,soku z cytryny,czosnku granulowanego i pieprzu.Umyte,osuszone i pokrojone na 2-3 części filety posmarować marynatą i włożyć do lodówki na godzinę.Obrane ziemniaki obgotować przez 8 minut,ostudzić i potrzeć na tarce z dużymi oczkami.Cebulę posiekać,podsmażyć na odrobinie oleju i ostudzić.Rybę wyjąć z lodówki,oprószyć mąką,usmażyć na rozgrzanym oleju,ostudzić i rozdrobnić widelcem na mniejsze kawałki.Natkę pietruszki posiekać Do potartych ziemniaków dodać rybę,natkę,pokrojoną paprykę,przesmażoną cebulę,sól,pieprz i dokładnie wymieszać.Nadziewać papryki,ułożyć pionowo w dużym garnku,wlać trochę oleju i chwilę smażyć.Koncentrat pomidorowy wymieszać z litrem wody,dodać sól,paprykę słodką w proszku.czosnek granulowany,paprykę ostrą do smaku i zalać papryki.Dusić do miękkości papryki.Papryki wyjąć z sosu.Mąkę wymieszać z wodą wlać do sosu,zagotować i doprawić maggi.Podawać papryki polane sosem.Smacznego!

Tagi:

sosy papryka