Sposób przygotowania:
Papryka faszerowana
Czosnek i cebulę drobniutko posiekać. Pieczarki oczyścić i pokroić w drobną kostkę. pierś z kurczaka pokroić w kostkę Ryż ugotować. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej pierś z kurczaka, gdy będzie usmażona dodać czosnek i cebulę. Na drugiej patelni poddusić na oliwie pieczarki, dodać do nich ryż, po 2-3 minutach dodać zawartość drugiej patelni. Nadzienie doprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką, dodać sos chili i sos teriyaki.
Z papryk odkroić wierzch, wyjąć z nich gniazda nasienne i nałożyć nadzienie. Posypać je startym serem żółtym i szczypiorkiem. Papryki przykryć odkrojonym wierzchem. Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym, podlać niewielką ilością wody i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez około 15- 20 minut, aż papryka będzie dość miękka. Podawać na gorąco.
Z papryk odkroić wierzch, wyjąć z nich gniazda nasienne i nałożyć nadzienie. Posypać je startym serem żółtym i szczypiorkiem. Papryki przykryć odkrojonym wierzchem. Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym, podlać niewielką ilością wody i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez około 15- 20 minut, aż papryka będzie dość miękka. Podawać na gorąco.
zbysiowa