Sposób przygotowania:
Papryka faszerowana grzybami
Papryki bardzo dobrze umyć, a następnie odciąć wierzch. Ze środka papryk wyciąć gniazda nasionek i opłukać. Grzyby bardzo dobrze oczyścić, umyć, a później pogotować około 10 minut w lekko osolonej wodzie. Ugotowane grzyby odcedzić i pokroić na nieduże plasterki. Ząbki czosnku obrać i drobno posiekać. Cebulę obrać, przemyć zimną wodą, aby podczas krojenia nie szczypała w oczy i pokroić w drobną kostkę. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć na złotawy kolor cebulę oraz drobno posiekany czosnek. Ugotowane i pokrojone grzyby oraz podsmażona cebulę i czosnek wymieszać razem i doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i dobrze wymieszać. Do każdej papryki nałożyć farsz, a następnie przykryć papryki wcześniej odkrojonym " kapeluszem" i piec w piekarniku około 30 minut w temperaturze 180 stopni.