lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Papryka faszerowana grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne papryki faszerowane grzybkami...

Papryka faszerowana grzybami

Składniki:

Papryka faszerowana grzybami

 

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana grzybami
Papryki bardzo dobrze umyć, a następnie odciąć wierzch. Ze środka papryk wyciąć gniazda nasionek i opłukać. Grzyby bardzo dobrze oczyścić, umyć, a później pogotować około 10 minut w lekko osolonej wodzie. Ugotowane grzyby odcedzić i pokroić na nieduże plasterki. Ząbki czosnku obrać i drobno posiekać. Cebulę obrać, przemyć zimną wodą, aby podczas krojenia nie szczypała w oczy i pokroić w drobną kostkę. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć na złotawy kolor cebulę oraz drobno posiekany czosnek. Ugotowane i pokrojone grzyby oraz podsmażona cebulę i czosnek wymieszać razem i doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i dobrze wymieszać. Do każdej papryki nałożyć farsz, a następnie przykryć papryki wcześniej odkrojonym " kapeluszem" i piec w piekarniku około 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Tagi:

grzyby papryka