Sposób przygotowania:
Papryka faszerowana mięsem.
Mięso indycze zmiel w maszynce, skrop sosem sojowym i odstaw w chłodne miejsce. Papryki przetnij blisko ogonka tak, by powstały czapeczki, wyczyść z środka nasionka,umyj i osusz.Posiekaj obraną cebulę. Miąższ dyni zetrzyj w łezką. Cebulę zaszklij na maśle, dodaj mięso , przyprawy - przesmaż ok 5 minut, aż mięso straci surowość. Dodaj startą dynię , po kilku minutach do gorącego farszu dodaj kuskus, zestaw z ognia i trzymaj pod przykryciem 5 minut, aż kaszka wpije sok.Gdy przestygnie dodaj ser , wymieszaj, dopraw ostatecznie. Nakładaj farsz do papryczek, przykrywaj czapeczkami - układaj na skropionym olejem półmisku żaroodpornym lub formie do zapiekania. Zapiekaj pod przykryciem ok. 40 minut w srednio nagrzanym piekarniku. Podawaj udekorowane sosem pomidorowym i listkami zieleniny.
Babciagramolka
jaNina
Dzięki Buniu :)))
Twoje też fajne - przeglądałam .
Lubię konkursy TaoTao i fuzje z azjatyckimi potrawami :)))
Pyza
jaNina
Ja zapisuję sobie twoje grzybki - są pyszne no z nielicznymi wyjatami do których czuję rezerwę (hihi)
Sama zbieram tylko te z siteczkiem, kurki i rydze :))