Sposób przygotowania:
Papryka faszerowana w sosie koperkowym
Osiem papryk czerwonych odciąć ogonki i wyczyścić z białych części i z pestek w środku. Ugotować woreczek ryżu na pół twardo, poddusić pieczarki w raz z cebulka pokrojona w kostkę. Do mięsa mielonego dodać jedno surowe jajko, woreczek ryżu ugotowanego na pół twardo i usmażone pieczarki z cebulka. Wszystko wymieszać, dodać soli, pieprzu, czosnku i papryki ostrej mielonej. Wszystko musi smakować jakby to robiła zakochana kobieta. Mięso musi być przesolone i zrobione na bardzo pikantnie i na ostro. Tak przygotowany farsz włożyć do środka papryczek. Pamiętajcie żeby nie napychać po brzegi, bo mięsko jeszcze napęcznieje i musi mieć trochę miejsca. Ułożyć papryczki w Garnku na ciasno i zalać je zimna wodą, aż zakryjemy cale papryczki. Tak przygotowany garnek wstawić na kuchenkę i niech się gotuje. Jak się zagotuje zmniejszyć ogień tak żeby tylko plumkało. Do tak zagotowanych papryczek dodać kostkę bulionową i przecieru pomidorowego można odlać trochę ciepłego bulionu i przecier rozpuścić w nim i wlać go spowrotem do garnka z papryczkami i niech się plumkają przez 30 minut. Po tym okresie wyjmijcie papryczki z bulionu uwarzejcie żeby się nie rozpadły… Na patelnie wlać oleju i wsypać maki smażyć tak długo aż się zrobi złocista Do ciepłego bulionu wlewać zasmażkę aż zgęstniej do konsystencji kremiku, dodać do tego cały drobno pokrojony koperek i włożyć spowrotem papryczki i niech się pogotują jeszcze 15 minut…sos przyprawić do smaku Ps Najlepiej smakuje na drugi dzień, jeżeli dotrwa