Ziziunka18

Ziziunka18

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Papryka konserwowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna papryka konserwowa, która jest doskonałym dodatkiem do każdego obiadu.

Papryka konserwowa

Składniki:

Papryka konserwowa

 

 

  • Zalewa:
  • 15 szklanek wody,
  • 3 szklanki octu,
  • 12 łyżeczek cukru,
  • 1 szklanka oleju,
  • 4 łyżki soli.

 

Sposób przygotowania:

Papryka konserwowa
Paprykę dokładnie myjemy i oczyszczamy z gniazd nasiennych. Następnie płuczemy, by pozbyć się ziarenek. Kroimy ją w plastry(jakie kto lubi-ja kroję w cienkie, bo nie lubię takich na pół talerza) Układamy je w słoikach, najlepiej litrowych. Do każdego słoika dokładamy przyprawy: czosnek w ząbkach, liść laurowy, ziarna gorczycy, ziele angielskie oraz pieprz ziarnisty. Przygotowujemy zalewę z wody, octu, oleju, cukru i soli. Paprykę zalewamy gorącą zalewą i wekujemy około 10 minut.

Tagi:

papryka