Sposób przygotowania:
Papryka konserwowa według Gosi
Paprykę obieramy ze skórki wydrążamy srodek z nasionami,myjemy kroimy na dowolne kawalki lub paski. Przygotowujemy słoiczki do każdego dajemy krązek cebuli i przyprawy. Następnie wkładamy paprykę.Przygotować zalewę,do garnka wlać wodę dodać sól i cukier i dobrze wymieszać az cukier i sól się rozpusci .Zalewą zalać paprykę w słoiku na góre do kazdego słoika dać łyżeczkę miodu,zakręcic słoiki . Miałam 2 kg papryki wyszło 8 słoiczków.Pasteryzować 10 minut,wyjmować gorące słoiki dokręcić pokrywkę i ustawic na ręczniku dnem do gory ,i tak zostawić az wystygną.Jezeli ręcznik pod słoikiem jest suchy to słoik dobrze trzyma można schować do spiżarki.POLECAM ! ! !!! Jak zelewy zostanie to wlać do słoika zakręcic i moznawykorzystać innym razem.
gusia1000
gosia56
Bo
gosia56
Masz rację dlatego zawsze robię dosyć papryki.