gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Papryka konserwowa według Gosi

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Bardzo pyszny dodatek do salatek lub jako zakąska

Papryka konserwowa  według Gosi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Papryka konserwowa według Gosi

 

  • papryka czerwona dowolna iliść
  • do kazdego słoika o poj 400ml
  • 1lisc laurowy
  • 2 ziela angielskie
  • 4ziarenka pieprzu
  • plaster cebuli
  • 1/2 łyzeczki gorczycy
  • 1 łyzeczka miodu
  • zalewa
  • 1,5 l wody
  • 5 łyżek cukru
  • 1,5 łyżki soli do przetworów

Sposób przygotowania:

Papryka konserwowa według Gosi
Paprykę obieramy ze skórki wydrążamy srodek z nasionami,myjemy kroimy na dowolne kawalki lub paski. Przygotowujemy słoiczki do każdego dajemy krązek cebuli i przyprawy. Następnie wkładamy paprykę.Przygotować zalewę,do garnka wlać wodę dodać sól i cukier i dobrze wymieszać az cukier i sól się rozpusci .Zalewą zalać paprykę w słoiku na góre do kazdego słoika dać łyżeczkę miodu,zakręcic słoiki . Miałam 2 kg papryki wyszło 8 słoiczków.Pasteryzować 10 minut,wyjmować gorące słoiki dokręcić pokrywkę i ustawic na ręczniku dnem do gory ,i tak zostawić az wystygną.Jezeli ręcznik pod słoikiem jest suchy to słoik dobrze trzyma można schować do spiżarki.POLECAM ! ! !!! Jak zelewy zostanie to wlać do słoika zakręcic i moznawykorzystać innym razem.
Papryka konserwowa  według Gosi
Paprykę obieramy ze skórki obieraczką do warzyw.
Papryka konserwowa  według Gosi
Nadno kazdego słoika dajemy przyprawy i krązek cebuli.
Papryka konserwowa  według Gosi
Do słoików wkładamy paprykę izalewamy zalewą.
Papryka konserwowa  według Gosi
Na górę do kazdego słoika dajemy łyzeczkę miodu i zakręcamy.