kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Papryka marynowana jarska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

smaczny, bezmięsny obiad...

Papryka marynowana jarska

Składniki:

Papryka marynowana jarska

 

 

 

Sposób przygotowania:

Papryka marynowana jarska
Paprykę oczyścić i przygotować do nadziewania. Ryż zalać gorącą wodą i po kilku minutach odcedzić. Cebulę pokrojoną przesmażyć na maśle, dodać ryż, poszatkowaną marchew, pokrojone pomidory, sól i pietruszkę. Smażyć wszystko i wystudzić. Strąki nadziać farszem. Nadzianą paprykę ułożyć w rondlu zalać wodą do połowy i gotować na wolnym ogniu 50 minut. Z mąki i masła zrobić zasmażkę. Rozprowadzić wywarem i zagotować. Podprawić żółtkiem i zalać sosem papryki.