laleczkaxp

laleczkaxp

Starszy Kucharz
[Przepisów: 38]

Papryka nadziewana.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Danie idealne na wiosnę i lato:)

Papryka nadziewana.

Składniki:

Papryka nadziewana.

 

 

Sposób przygotowania:

Papryka nadziewana.
Paprykę umyć, odciąć wierzchy z ogonkiem, odłożyć je na bok. Wydrążyć gniazda nasienne. Ryz ugotować w lekko osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo i pokroić w drobną kostkę, cebulę posiekać. Pieczarki pokroić w kostkę i przesmażyć na łyżce masła. Pozostałe składniki farszu dokładnie wymieszać, doprawić majonezem i przyprawami. Każdą paprykę nadziać farszem i przykryć kapturkiem z ogonkiem. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu i zapiekać przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.