Sposób przygotowania:
Papryka nadziewana bryndzą
Ziemniaki obrać, ugotować, Szpinak umyć, ułożyć na durszlaku przelać wrzątkiem, Odsączyć. Papryczkom wyciąć ogonki wraz z małą czapeczką - zostawić. Wypestkować delikatnie nie uszkadzając papryczki. Wlać do każdej papryczki odrobinę oliwy i nasmarować ją od środka. Nadzienie: dobrze odsączony szpinak pokroić drobno, dodać ziemniaki, bryndzę, pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek przetarty przez praskę. Przyprawić posiekanymi ziołami, solą i pieprzem do smaku. Wszystko dobrze ugnieść widelcem i wymieszać.Papryczki nadziać i posmarować z wierzchu cienko oliwą. Na koniec zatkać papryczki zatyczkami z ogonków, żeby nadzienie nie wypływało, ułożyć na tacce i grillować z dwóch stron aż papryka się zrumieni.
Jojo
luna
eli_555