madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Papryka nadziewana serem feta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Smaczna przekaska na ciepło w ciągu dnia.

Papryka nadziewana serem feta

Składniki:

Papryka nadziewana serem feta

 

Sposób przygotowania:

Papryka nadziewana serem feta
Papryki dokładnie myjemy, odcinamy wierzchy, a następnie usuwamy gniazda nasienne. Ser feta osaczamy, a nastepnie kroimy w kostkę. Pomidora również kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek oraz natkę dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą, a nastepnie drobniutko siekamy. Następnie ser feta łaczymy z pomidorem, natka oraz sczypiorkiem, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym farszem napełniamy papryki, przykrywamy odciętymi wierzchami. Papryki wkładamy do garnka, zalewamy wodą do 1/4 ich wysokości i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem około godziny.

Tagi:

sery ser papryka