Sposób przygotowania:
Papryka w zielonym sosie
Zalać mięso zimną wodą, dodać cebulę, czosnek, posolić i ugotować mięso. Następnie przecedzić rosół i pokroić mięso na małe kawałki. W międzyczasie naciąć z boku paprykę, otworzyć, usunąć pestki i wewnętrzne błonki. Podsmażyć paprykę na żelaznej patelni, a następnie namoczyć w ciepłej wodzie i odstawić na 10 minut. Gdy papryka zmięknie, osuszyć ją i włożyć do środka ser. Zamknąć, przywracając naturalny kształt, i podsmażyć na małej ilości oleju z obu stron. Odsączyć i odstawić. Zdjąć skórkę z pomidorów i przekroić na 4. Posiekać cebulę, czosnek i podsmażyć na kilku łyżkach oleju. Kiedy się zeszklą, dodać pomidory i smażyć około 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Następnie dodać przecedzony rosół i dusić przez mniej więcej 30 minut na małym ogniu. Na koniec dodać chili, przyprawić oregano i solą. Pozostawić na małym ogniu przez 10 minut, aby papryka przeszła smakiem sosu. Podawać ciepłą, posypaną z wierzchu świeżym oregano.