goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Papryka z miodem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Świetna na kanapki jako dodatek

Papryka z miodem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Papryka z miodem

 

Sposób przygotowania:

Papryka z miodem
Paprykę dokładnie myjemy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy na strąki. Gotujemy w lekko osolonej wodzie około 1 minutę. Odcedzamy. Studzimy. Papryką napełniamy słoiki. Na wierzch dajemy po 1 łyżeczce miodu. Składniki zalewy zagotowujemy, następnie zalewamy nią paprykę. Pasteryzujemy około 15 minut. Odwracamy do góry dnem.
Papryka z miodem
Strąki papryki gotujemy w lekko osolonej wodzie około 1 minutę.
Papryka z miodem
Na wierzch papryki dajemy po 1 łyżeczce miodu

Tagi:

papryka