Sposób przygotowania:
Papryka z wieprzowiną i pieczarkami
Paprykę umyć i oczyścić z pestek, ryż ugotować na sypko. Pieczarki i cebulę obrać, opłukać i posiekać, następnie
podsmażyć na tłuszczu. Mięso zmielić w maszynce, dodać pieczarki z cebulą oraz ryż, jajko, pieprz i sól, po czym całość starannie wymieszać. Do papryki włożyć masę i ułożyć w garnku, dolać trochę wody i masło roślinne. Dusić do uzyskania miękkości pod przykryciem, pod koniec duszenia dodać mąkę, a sos zagotować. Tak gotowe owoce papryki doprawić do smaku pieprzem, solą i posiekaną zieloną pietruszką.
podsmażyć na tłuszczu. Mięso zmielić w maszynce, dodać pieczarki z cebulą oraz ryż, jajko, pieprz i sól, po czym całość starannie wymieszać. Do papryki włożyć masę i ułożyć w garnku, dolać trochę wody i masło roślinne. Dusić do uzyskania miękkości pod przykryciem, pod koniec duszenia dodać mąkę, a sos zagotować. Tak gotowe owoce papryki doprawić do smaku pieprzem, solą i posiekaną zieloną pietruszką.