beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Papryka z wieprzowiną i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Papryka z wieprzowiną i pieczarkami

Składniki:

Papryka z wieprzowiną i pieczarkami

 

 

  • Nadzienie:
  • 20 dag mięsa wieprzowego,
  • 20 dag pieczarek,
  • 10 dag ryżu,
  • 2  cebule,
  • tłuszcz do smażenia,
  • pieprz,
  • jajko,
  • sól,
  • łyżka masła roślinnego do duszenia,
  • łyżka mąki,
  • 3  łyżeczki posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Papryka z wieprzowiną i pieczarkami
Paprykę umyć i  oczyścić z  pestek, ryż ugotować na sypko. Pieczarki i  cebulę obrać, opłukać i  posiekać, następnie
podsmażyć na tłuszczu. Mięso zmielić w  maszynce, dodać pieczarki z  cebulą oraz ryż, jajko, pieprz i  sól, po czym całość starannie wymieszać. Do papryki włożyć masę i  ułożyć w  garnku, dolać trochę wody i  masło roślinne. Dusić do uzyskania miękkości pod przykryciem, pod koniec duszenia dodać mąkę, a  sos zagotować. Tak gotowe owoce papryki doprawić do smaku pieprzem, solą i  posiekaną zieloną pietruszką.