Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Paprykarz z dorsza

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Często robię to danie na piątkowy obiad.

Paprykarz z dorsza

Składniki:

Paprykarz z dorsza

 

  • 50dag.filetów z dorsza bez skóry,
  • 1puszka(40dag)pomidorów w zalewie,
  • 1\2strąka czerwonej papryki,
  • 1cebula,
  • 2ząbki czosnku,
  • 1łyżka bulionu instant,
  • 3łyżki oleju,
  • 2-3łyżki śmietany,
  • 1łyżka sproszkowanej słodkiej papryki,
  • 1\4łyżeczki sproszkowanej ostrej papryki,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Paprykarz z dorsza
Rybę pokroić w paski.Cebulę i czosnek posiekać,zeszklić na rozgrzanym oleju,dołożyć rybę,podsmażyć,wymieszać z pomidorami i bulionem,przyprawić słodką i ostrą papryką oraz solą i pieprzem.Wszystko razem dusić około 20min.Paprykę posiekać,połączyć ze śmietaną i dodać do potrawy.