eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1717]

Papryki Eli z kaszą i gulaszem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Papryki czerwone faszerowane kaszą jęczmienną z dodatkiem gulaszu wieprzowego i młodej cukini.

Papryki Eli z kaszą i gulaszem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Papryki Eli z kaszą i gulaszem

 

Sposób przygotowania:

Papryki Eli z kaszą i gulaszem
W garnku zagotować 3 szklanki osolonej wody. Papryki umyć i osuszyć. Z papryk zciąć wierzchy z ogonkami i usunąć nasiona. Do wrzątku wsypać kaszę, gotować 20 minut na małym ogniu i ostudzić. Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na gulasz. Cebulę obrać i drobno poszatkować. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. W rondlu rozgrzać olej i podsmażyć na nim mięso. Do mięsa dodać cebulę, czosnek, przyprawy i smażyć jeszcze razem przez 10 minut. Całość podlać odrobiną wody i dusić do miękkości-około50 minut. Mąkę wymieszać z odrobiną wody,wlać do gulaszu i zagotować. Cukinie umyć i pokroić w kostkę razem ze skórką. Do kaszy dodać gulasz, cukinię, sól, pieprz i wymieszać. Do papryk nakładać farszi przykryć je czapeczkami z ogonkiem. Rozgrzać olej w dużej brytfannie,włożyć papryki i przez 10 minut smażyć. Koncentrat pomidorowy wymieszać z 1.5 litra wody, czosnkiem granulowanym, papryką słodką i ostrą, cebulką granulowaną i solą. Powstałym sosem zalać papryki i dusić pod przykryciem do miękkości-około 60 minut. Gotowe papryki wyjąć z brytfanny i zabezpieczyć przed ostygnięciem. Mąkę wymieszać z odrobiną wody, wlać do sosu i zagotować. Papryki podawać polane sosem. Smacznego!
Papryki Eli z kaszą i gulaszem
Czerwone papryki przygotowane do faszerowania.
Papryki Eli z kaszą i gulaszem
Drobno posiekana cebula przygotowana do gulaszu.
Papryki Eli z kaszą i gulaszem
Składniki przygotowane do farszu do nadziewania papryki.
Papryki Eli z kaszą i gulaszem
Papryki faszerowane kaszą z gulaszem przygotowane do duszenia.