Sposób przygotowania:
Papryki i pomidory nadziewane ryżem
Papryki i pomidory dokładnie umyć i osuszyć (bardzo ważne dlatego zrób to starannie )
Pomidory lekko naciąć z góry i wyjąć miąższ z paprykami tak samo tylko wyjąć nasiona potem wypłukać
tylko nie wyrzucać nasion i miąższ .
na patelni rozgrzać 4 łyżki margaryny włożyć cebule i smażyć około 4,5 minut .potem dodać ryż miąższ z pomidorów natkę sól pieprz ziele angielskie
i 400 ml wody i gotować na małym ogniu przez około 20 minut
przygotowane pomidory i papryki napełnić ryżem
Ułożyć w naczyniu do zapiekania i przykryć odciętymi wierzchołkami polać sokiem pomidorowym wymieszać z 2 -oma łyżkami margaryny przykryć folią aluminiową (spożywczą ) i piec przez 50 minut w temperaturze 50 c można jesc gorące jak i zimne
Pomidory lekko naciąć z góry i wyjąć miąższ z paprykami tak samo tylko wyjąć nasiona potem wypłukać
tylko nie wyrzucać nasion i miąższ .
na patelni rozgrzać 4 łyżki margaryny włożyć cebule i smażyć około 4,5 minut .potem dodać ryż miąższ z pomidorów natkę sól pieprz ziele angielskie
i 400 ml wody i gotować na małym ogniu przez około 20 minut
przygotowane pomidory i papryki napełnić ryżem
Ułożyć w naczyniu do zapiekania i przykryć odciętymi wierzchołkami polać sokiem pomidorowym wymieszać z 2 -oma łyżkami margaryny przykryć folią aluminiową (spożywczą ) i piec przez 50 minut w temperaturze 50 c można jesc gorące jak i zimne