LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Papryki i pomidory nadziewane ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Może nie brzmi to apetycznie ale w rzeczywistości jest pyszne dlatego warto spróbować wygląda też niczym sobie ale pycha;)

Papryki i pomidory nadziewane ryżem

Składniki:

Papryki i pomidory nadziewane ryżem

 

Sposób przygotowania:

Papryki i pomidory nadziewane ryżem
Papryki i pomidory dokładnie umyć i osuszyć (bardzo ważne dlatego zrób to starannie )
Pomidory lekko naciąć z góry i wyjąć miąższ z paprykami tak samo tylko wyjąć nasiona potem wypłukać
tylko nie wyrzucać nasion i miąższ .

na patelni rozgrzać 4 łyżki margaryny włożyć cebule i smażyć około 4,5 minut .potem dodać ryż miąższ z pomidorów natkę sól pieprz ziele angielskie
i 400 ml wody i gotować na małym ogniu przez około 20 minut

przygotowane pomidory i papryki napełnić ryżem

Ułożyć w naczyniu do zapiekania i przykryć odciętymi wierzchołkami polać sokiem pomidorowym wymieszać z 2 -oma łyżkami margaryny przykryć folią aluminiową (spożywczą ) i piec przez 50 minut w temperaturze 50 c można jesc gorące jak i zimne

Tagi:

ryż papryka