alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Papryki z mięsem mielonym i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Papryki z mięsem mielonym i grzybami

Papryki z mięsem mielonym i grzybami

Składniki:

Papryki z mięsem mielonym i grzybami

 

Sposób przygotowania:

Papryki z mięsem mielonym i grzybami
Oczyszczone grzyby pokroić na małe kawałki, obgotować. Odcedzić. Obrać cebule, posiekać, wymieszać z obranym i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, zeszklić, do tego dodać przygotowane grzyby, lekko podsmażyć. Zdjąć z ognia, pozostawić do ostygnięcia, wymieszać z mięsem i jajkami, przyprawić. Umyć papryki, przekroić wzdłuż na pół, usunąć gniazda nasienne. Oprószyć solą, odstawić na 3 minuty. Po czym wypełnić je farszem. Na wierzchu ułożyć plastry sera. Tak przygotowane papryki ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Zapiekać 30 minut.