Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Paprykowa zupa z ziemniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Zupę z papryki podawać gorącą, można ją polać stopionym wędzonym boczkiem

Paprykowa zupa z ziemniakami

Składniki:

Paprykowa zupa z ziemniakami

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Paprykowa zupa z ziemniakami
Marchewkę i seler, obrać i razem z papryką pokroić w słupki. Cebulę drobno posiekać. Wszystko razem podsmażyć na rozgrzanym oleju, dodać pokrojone pomidory i ziele angielskie. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę, włożyć do garnka, wlać ok. 6 szklanek wody, dodać odsmażone warzywa i gotować do miękkości. Z mąki i masła przygotować zasmażkę, połączyć z zupą, przyprawić do smaku solą i pieprzem.