Sposób przygotowania:
Parmeńskie polędwiczki
Polędwicę kroimy w medaliony przyprawiamy oliwą i pieprzem, solą i czosnkiem. Dodajemy pokrojoną w kostkę 1 i ½ cebulę zostawiamy na parę godzin w lodówce. Na patelni roztapiamy masło/ oliwę dodajemy zmiażdżony ząbek czosnku smażymy medaliony po półtorej minuty z każdej strony dodajemy cebulę smażymy jeszcze 3 minuty i dodajemy 1/3 paczki włoszczyzny Hortex. Przesmażamy 2 minuty dodajemy 300 ml wody dusimy 15 – 20 minut. Dodajemy vegetę i pieprz do smaku. Wyciągamy polędwicę , a w reszcie składników lekko redukujemy wodę i blendujemy dokładnie! Do sosu dodajemy 2-3 łyżki mascarpone i łączymy w jednolitą całość cały czas mieszając. Polędwicę owijamy szynką parmeńską układamy w naczyniu do zapiekania wysmarowanym oliwą i posypujemy parmezanem. Zapiekamy w piekarniku 3-4 minuty w temperaturze 170 0C. Fasolkę żółtą oraz bukiet warzyw gotujemy na parze. Z ziemniaków przygotowujemy puree – ugotowane ziemniaki zgniatamy tłuczkiem do ziemniaków dodajemy mleko, łyżkę masła i koperek koperek, Warzywa polewamy przygotowanym sosem i posypujemy odrobiną parmezanu.