pepsicOLA

pepsicOLA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 193]

Parowane zawijańce z pęczakiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Alternatywa dla powszednich schabowych.

Parowane zawijańce z pęczakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Parowane zawijańce z pęczakiem

 

  • Ok. 70 dag. schabu
  • 7 łyżek sosu sojowego ciemnego
  • suszony majeranek
  • 10 dag pęczaku
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka łodyżek szczypiorku
  • sól, pieprz
  • sznurek kuchenny

Sposób przygotowania:

Parowane zawijańce z pęczakiem
Schab opłukać, wysuszyć na papierowym ręczniku i pokroić w plastry. Każdy plaster rozbić tłuczkiem i oprószyć solą i pieprzem. Przygotować marynatę: sos sojowy wymieszać z majerankiem. sosem natrzeć mięso i na godzinę odstawić do lodówki. Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Po wystudzeniu doprawić pokrojonym szczypiorkiem i przeciśniętym czosnkiem. Zamarynowane mięso rozłożyć na deseczce. Na każdy płat mięsa kłaść pęczak i zwijać roladki związując je sznurkiem kuchennym. Roladki układać w parowarze i parować ok 45 minut.
Parowane zawijańce z pęczakiem
Mięso zamarynować w przygotowanej marynacie sojowej
Parowane zawijańce z pęczakiem
Na każdym kawałku mięsa układać doprawiony pęczak
Parowane zawijańce z pęczakiem
Zwijamy roladki związując je kuchennym sznurkiem
Parowane zawijańce z pęczakiem
Układamy roladki w parowarze i parujemy ok 45 minut

Tagi:

sosy schab