rzerznik

rzerznik

Starszy Kucharz
[Przepisów: 26]

Parówki w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne parówki trochę inaczej.

Parówki w cieście

Składniki:

Parówki w cieście

 

  • parówki 5szt
  • ciasto francuskie 1opakowanie
  • ser żółty 5plastrów
  • cebula ½szt
  • szynka (szwardzwaldzka) 4plastry
  • jajko 1szt

 

Sposób przygotowania:

Parówki w cieście
Rozkładamy ciasto i tniemy na pięć części. Cebule szynkę podsmażamy na patelni. Parówki zawijamy w ser i układamy na cieście, posypujemy cebulą i szynką, zawijamy w cygara. Z wierzchu smarujemy rozmąconym jajkiem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez około 20 minut. Można podać z sosem czosnkowym. Smacznego.