Sposób przygotowania:
Parówki w cieście z nachos.
Ziemniaczane chipsy w kształcie nachos: Ziemniaki obieramy, ucieramy na tarce na plasterki, po czym wycinamy z ziemniaków trójkąty. Smażymy na rozgrzanym oleju, do momentu, aż się zarumienią i będą chrupiące. Sos tzatzyki: Jogurt naturalny łączymy z 2 ząbkami drobno pokrojonego czosnku, oraz z utartym ogórkiem, 2 łyżkami oliwy z oliwek, solą i pieprzem. Parówki w cieście: Parówki kroimy na pół. Ciasto francuskie kroimy na tyle kawałków ile mamy parówek, czyli na 10 kawałków. Mozzarellę kroimy w cienkie paseczki. Parówki zawijamy wraz z mozzarellą w ciasto francuskie. Pieczemy w piekarniku w temp. 170 stopni C aż się ciasto będzie chrupiące i zarumienione. Podajemy na talerzu parówki polane ketchupem, obok nachos ziemniaczanych polanych sosem tzatzyki.