Sposób przygotowania:
Parówki w kapuście na włoską nutę
Liście kapusty zalać w dużym, płaskim garnku wrzątkiem. Gotować kilka minut, tak aby lekko zmiękły i łatwiej je było zwijać. Odcedzić. Na dnie położyć jeden liść, a z reszty usunąć zgrubiałe nerwy. Każdą parówkę owinąć w plaster szynki a potem w liść kapusty ( jak gołąbka). Można też związać dodatkowo nitką. Wybrałam parówki dobrej jakości, tak by nie pękły podczas gotowania. Włożyć do garnka. Dodać cebulę pokrojoną w ósemki. Zalać bulionem wymieszanym z koncentratem i sosem. Zagotować. Dusić kilka minut. Doprawić solą w razie potrzeby oraz pieprzem. Dodać zioła, śmietanę. Można sos zagęścić mąką wymieszaną z odrobiną zimnej wody.Podawać z bułką, ryżem lub ziemniakami.
Mikrula
Wokalista
5!